V-ray Eğitimlerimiz Hangi Sıra ile İzlenmeli?

V-ray Eğitimlerimiz Hangi Sıra ile İzlenmeli?

V-ray Eğitimlerimiz Hangi Sıra ile İzlenmeli?

Evren Çavuşoğlu 16 Kasım 2022

Sitemize girdiğinizde ister istemez bir çok eğitim bulunduğu için kafanız karışabilir. Ana başlık olarak an itibari ile Sketchup ve V-ray For Sketchup olan eğitimlerimiz çok yakında çeşitlenecek olup yeni konular eklenecektir. Sketchup öğrenmek istiyorsanız zaten iki eğitimimiz olduğu için bu konuda herhangi bir karışıklık olmayacaktır. Ama eğer Sketchup'ı çözüp V-ray'e başlamak istiyorsanız makalenin devamında önereceğimiz sıra ile gitmeniz daha verimli olacaktır.
 

V-Ray 5 Sketchup Eğitim Seti ( Temel ve Orta Seviye)

22 saat'lik detaylı bir anlatıma sahip olan V-ray 5 For Sketchup eğitim seti ilk başlayacağınız set olmalıdır. Bir çok menünün ve ayarın anlatımını kariyerimizin başlangıcından(2007) bugüne dek karşımıza çıkan sorunlardan derleyerek hazırlayıp kullancılara sunduk. Eskisine göre zor olmayan ve kullanıcı arayüzünde yapılan düzenlemeler ile daha akıcı olan bu V-ray setindeki adımları uygulayıp, tekrar edip, sağlam bir başlangıç yapabilirsiniz. V-ray'in 6. versiyonu çıksa da, değişmeyen arayüz sayesinde hiç bir zorluk çekmeden yazılımı kullanıp, eğitimleri izleyebilirsiniz. Kurmanız gereken versiyon olarakta, 5.2.0.6 olan sürünü tavsiye etmekteyiz. Bu, V-ray 5 For Sketchup için çıkan son sürüm olup, hataları daha azdır.

 

V-Ray 5 Sketchup Mini Banyo Serileri (3 Seri)

Bir çok materyal, ayarlar ve test render derken ister istemez kullanıcılarda bir takım sıkılma, isteksizklik meydana gelebilir. Bunlar normal duygulardır, hepsini biz de zamanında yaşadık ve zaman zaman yaşamaya devam ediyoruz. Eğitim seti yapmakta, izlemekte yorucudur. V-ray 5 Sketchup Banyo Eğitim Setleri, diğer 5-6 saat'lik eğitim setlerimize göre süre olarak daha azdır ve özel olarak kurgulanmıştır. Yaklaşık 2 saat'lik olan bu setler ile hiç sıkılmadan uygulayıp sonuca hızlıca gidebilirsiniz. Bu sayede , 22 saat olan temel V-ray eğitim setinde öğrendiğiniz bilgileri bu banyo setleri ile deneyebilir, program hakimiyetinizi geliştirebilirsiniz.

 

V-Ray Next Sketchup ile Hamam

Banyo eğitimlerinden sonra, hemen hemen aynı ayarda olan V-ray Next Sketchup Turkish Bath Setini izlemelisiniz. V-ray Next, yazılımın 4. versiyonu olsa da, ışık ayarları aynı olduğu için hiç bir zorluk çekmeden tekrar edebilirsiniz. Bazı değişen bölümler elbette olacaktır. Örnek olarak materyal yapımı gibi. Eğer çözemediğiniz bir durum var ise destek ekibimiz ile irtibata geçebilirsiniz. Video altı soru veya WhatsApp web ile bu desteğe ulaşabilirsiniz. Bu setin hemen ardından da V-ray Next Sketchup Mutfak Render alıştırmasına geçebilirsiniz.

 

V-Ray Next Sketchup Bathroom

V-ray 5 banyo eğitim setlerinden çok az farklı olan bu yapım ile kapalı alanlarda ışık kullanımı ve foto realistik materyal yapımı gibi konularda bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca sette obje odaklı render'in nasıl alınması gerektiği konularına da değinilmektedir.

 

V-Ray Next Sketchup Living Room (4 Seri)

Evet, artık biraz daha çıtayı yükseltmenin zamanı geldi. Bir çok kullanıcıdan olumlu dönüş alan efsane seri V-ray Next Sketchup Living Room setlerinde bir çok foto realistik materyalin, gündüz ve gece render çalışmalarının nasıl yapıldığını öğrenip, kendinizi geliştirebilirsiniz. Setleri sırası ile izleyebilir, Photoshop ile post pro uygulayabilirsiniz. Zor mu geldi? Onunda eğitimi sitemizde bulunmaktadır.(Yeni aldığımız bir karar ile sitemize üye olan tüm kullanıcılara post pro ve Turkish Bath Seti hediye edilecektir)
 

 

V-Ray Next Dış Mekan Eğitim Seti

Şimdiye kadar ki tüm setler çoğunluk olarak iç mekan görselleştirmesi ile alakalı idi. Her ne kadar V-ray 5 Temel eğitim setinde dış mekan konularına değinsekte, ilk göz ağrımız olan Vray Next Sketchup ile Dış Mekan seti size daha başka bilgiler de öğretebilecek güce sahiptir. Özellikle sahne kurgulama ve model editleme konularında bu set size yanlışlarınızı gösterecektir. Sketchup sahneniz çok mu kasıyor? Israrla izlemenizi tavsiye ederiz.

 

Render Sonrası Post Production Eğitim Seti

Edindiğiniz V-ray For Sketchup bilgilerinden sonra eğer gerek duyarsanız render çalışmanızı daha gerçekçi bir hale getirmeyi anlatan bu eğitim setimize başlayabilirsiniz. Bu eğitim seti ile render çıktınızı Photoshop'a alıp, V-ray kanalları sayesinde ufak dokunuşlar ile istediğiniz renklerin tonlarını  değiştirebilir, çalışmanıza gökyüzü ve 2D imajlar ekleyip daha güzel bir hale getirebilirsiniz.

 

Sonsöz

Eğitmen ve 3D Görselleştirme deneyimlerimize dayanarak hazırladığımız bu makale, umarız sitemizdeki eğitimleri kullanma konusunda size aydınlatıcı bir yol gösterir. Unutmayın, hemen hiç bir şey olmuyor. Sürekli tekrar etmeniz, meraklı ve sabırlı olmanız size başarıyı getirecektir. Tüm bunların sonunda, burada öğrendiğiniz teknikleri kendi çalışmanızda kullanıp aynı sonuçları elde edeceksiniz ve Rendermentor Sketchup ve V-ray eğitimlerinin buzdağının sadece görünen yüzü olduğunu göreceksiniz. Başarmanız dileği ile...